Rik Wouters en Nel

30 apr

Op vrijdag 11 mei wordt in de bibliotheek het boek “Rik en Nel, een geromantiseerd levensverhaal” van Pieter Blyaert voorgesteld.

Het verhaalt over de schilder Rik Wouters en zijn vrouw en muze Nel, over hun liefde en over zijn tragische leven. Het boek leert ons de figuur van Rik Wouters beter kennen en balanceert op de grens tussen roman en informatief werk.

De avond wordt ingeleid door schepen van cultuur David De Valck. Herman Vander Straeten interviewt de auteur. Liesbeth De Ridder leest fragmenten voor en Marc Blyaert zorgt voor muzikale intermezzi op gitaar. Het gemeentebestuur zorgt na afloop voor een drankje.

Waar: bibliotheek Merchtem, Dendermondestraat 31, 1785 Merchtem, tel. 052/37.31.40
Wanneer: vrijdag 11 mei 2018 om 20u

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn op deze boekvoorstelling.

Het boek “Rik en Nel, een geromantiseerd levensverhaal” van Pieter Blyaert is niet enkel een bloemlezing van de belangrijkste getuigenissen over het tragische levensverhaal van de kunstenaar Rik Wouters en zijn vrouw en muze Nel. Door de haast contrapuntische compositie van de afzonderlijke hoofdstukken vormt de roman een poging de grenzen tussen fictie en non-fictie te overstijgen zonder dat de impact van het verhaal daardoor wordt geschaad.

Het boek werd zopas uitgebracht bij Uitgeverij Het Punt in Baasrode.

Pieter Blyaert, °1963, (pseudoniem van Merchtemnaar Marc Blyaert) volgde Schilder- en tekenkunst in de Academie voor Schone Kunsten in Leuven. Tegelijkertijd studeerde hij aan de Muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe, waar hij de regeringsmedaille voor klassieke gitaar behaalde.

Naast zijn tentoonstellingen, concerten en opnames van cd’s heeft hij sinds zijn zestiende ook altijd poëzie, literatuur en essays geschreven die verschenen in tal van tijdschriften.

Zie ook facebookpagina Pieter Blyaert@kunstenaar1963

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s