Lezingen najaar 2016

29 aug

Bibliotheek Merchtem biedt in het najaar onderstaande lezingen aan:

poster lezingen-page-001

Meer info over de lezingen vind je hier:

Gezond opgroeien klein

De vorming “Gezond opgroeien” van Babette Demuynck helpt ouders en opvoedingsverantwoordelijken bij voedingsgerelateerde opvoedingsvragen. De diëtiste legt uit waarom snoep en frietjes er gemakkelijk ingaan en waarom velen hun neus ophalen voor gezonde voeding zoals groenten en vis. Je staat stil bij wat gezond eten en bewegen betekent voor kinderen en wat een ouder hieraan kan doen. Alsook krijg je antwoord op vragen als: Mijn kind eet geen groenten, hoe kan ik het toch overtuigen? Zijn fruitsap en chocolademelk gezond? Moet het bordje altijd leeg zijn? Als mijn kind niet van sport houdt, moet ik het dan verplichten? Wat zijn goede afspraken over televisie- en computertijd?

Efficiënter en sneller op het internet klein

Het internet is een verzameling van ontelbare websites, databanken en nuttige tools. Dankzij Google en andere zoekmachines kunnen we er informatie zoeken. Toch vinden we niet altijd de juiste informatie of krijgen we zoveel info dat we door het bos de bomen niet meer zien. Is al die informatie overigens wel betrouwbaar? Leer tijdens deze lezing van Ilse Deprez sneller en beter zoeken via trucjes en handige weetjes.

 

Ontdek je eigen opvoedingsstijl klein

Bij de opvoeding van kinderen vinden we het belangrijk dat ze zich goed kunnen ontplooien. We willen dat ze het beste uit zichzelf halen, genieten van het leven, zich veilig en geliefd voelen en zelfvertrouwen hebben. We zijn geneigd nadruk te leggen op die zaken die we zelf belangrijk vinden. Onze eigen persoonlijkheid heeft dus invloed op de manier waarop we met kinderen omgaan.

Tijdens deze lezing van Veerle Gouwy leer je:

– je eigen natuurlijke manier van doen kennen en hoe dit je opvoedingsstijl beïnvloed

– de sterktes en valkuilen van je eigen stijl kennen, alsook de verschillende stijlen van kinderen en hoe je hiermee rekening kan houden

– hoe je kinderen kan motiveren en bemoedigen, rekening houdend met hun eigen stijl

– stilstaan bij je sterktes en uitdagingen in het toepassen van belangrijke opvoedingsprincipes

– het opstellen van een persoonlijk actieplan

Bij deze vorming wordt gebruik gemaakt van het DISC-gedragsprofiel. Dit instrument geeft inzicht in je eigen sterktes, motivaties en uitdagingen bij het opvoeden. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen en het bespreken van eigen ervaringen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s