Peuterpuberteit (18 mei, 20-22 u.)

14 mei

Een eigen willetje!

De peuter ontwikkelt een eigen wil en zijn/haar karakter krijgt duidelijk vorm. De peuter wordt m.a.w. een zelfstandig persoon. Vandaar dat hij/zij alles ‘zelf’ wil doen, de grens aftast tussen ‘ik’ en ‘jij’ en heuse driftbuien krijgt wanneer hij/zij iets niet zint. De leeftijdsfase van 1 tot 3 jaar wordt daarom soms aangeduid met ‘de koppigheidsfase’. In deze vorming bespreken we met de deelnemers waar en wanneer de driftbuien van een peuter zich voordoen. We overlopen dagelijkse momenten van eten, slapen, spelen. We bekijken hoe je grenzen kan stellen en driftbuien kan milderen, zonder de groei naar autonomie te belemmeren.

Wie: Bart Moens

Inkom gratis, graag aanmelden: 052/37.31.40 of info@bibmerchtem.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s