Bibcatalogus

27 mei

Onlangs werd de bib van Merchtem ingeschakeld in het bibliotheeknetwerk van Vlaams-Brabant.  Het adres voor de catalogus is http://merchtem.bibliotheek.be (zonder www). Op dezelfde pagina vind je ook de activiteiten van de bib. Om in te loggen heb je een nieuwe bibkaart nodig. Als je nog boeken, cd’s of dvd’s thuis hebt, die je vòòr mei uitgeleend hebt, breng ze dan zeker vòòr 1 juni terug naar de bib. Als je ze nog even wel houden, zetten we ze op je nieuwe bibkaart.

De nieuwe catalogus

Je kan op een vlotte manier zoeken en ev. de zoekresultaten verfijnen door in de kolom links te klikken. Als je niet vindt wat je zoekt, kan je naar een andere bibliotheek van het netwerk doorklikken of naar de algemene catalogus van Vlaams-Brabant.

Via de knop ‘Waar staat het?’ kan je zien waar je het boek, de cd of de dvd kan vinden in de rekken. Op dit moment kan je nog niet nakijken of een materiaal in de bib van Merchtem aanwezig is. Wat nog uitgeleend is in het oude systeem wordt immers door het nieuwe systeem als aanwezig beschouwd. Hoe meer materialen er teruggebracht worden die vòòr mei uitgeleend werden, hoe correcter de weergave zal zijn.

Verlengen

Je uitleengegevens kan je gemakkelijk online bekijken via ‘Mijn bibliotheek’. Je eigen login kan je koppelen aan de login van je gezinsleden. Een uitgebreide handleiding voor de catalogus kan je aan de balie van de bib bekomen.

Om een eerste login te bekomen vragen we je om even in de bib langs te komen. Je ontvangt een nieuwe bibkaart die je kunt gebruiken in alle bibliotheken van het netwerk: naast Merchtem ook Affligem, Asse, Dilbeek, Grimbergen/Strombeek-Bever, Leuven, Londerzeel, Meise, Opwijk, Ternat, Vilvoorde, Wemmel en 22 andere bibliotheken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s